.......

...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

5.400 κενές έδρες στα σχολεία .

Το νούμερο ένα εμπόδιο που έχει να ξεπεράσει το υπουργείο είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών. Αυτό τόνισε χθες και η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη Τύπου για το νέο σχολικό έτος. Οπως είπε χαρακτηριστικά η «καινούργια σχολική χρονιά έχει προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού».
Με ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών και μόνο με «τα βασικά βιβλία» θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Την κατάσταση προ της έναρξης της «πιο δύσκολης σχολικής χρονιάς» περιέγραψε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Η «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ».Τα αριθμητικά στοιχεία πάντως που αφορούν διορισμούς και συνταξιοδοτήσεις είναι απογοητευτικά, παρά το γεγονός ότι τελικώς φέτος οι εκπαιδευτικοί που αποχώρησαν από την εκπαίδευση λόγω συνταξιοδότησης είναι λιγότεροι: οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών εκτιμούσαν λίγες ημέρες νωρίτερα ότι οι συνταξιοδοτήσεις θα φτάσουν τις 11.000. Τελικώς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, φέτος αποχωρούν 6.000 εκπαιδευτικοί ενώ πέρυσι είχαν συνταξιοδοτηθεί 11.000. Παρ' όλα αυτά πέρυσι, είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, η αναλογία διορισμών-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου